Ons verhaal

Ons verhaal


Ons mobiele cocktailbar concept

Wij zijn overtuigd van de kracht van verse producten die we gebruiken in onze mobiele cocktailbar. Omdat we tegenwoordig allemaal overspoeld worden met vooraf gemaakte cocktails welke door een spuitmond in een bekertje gespoten worden zijn wij om de tafel gaan zitten hoe wij een manier konden verzinnen om terug te gaan naar hoe een lekkere cocktail gemaakt zou moeten worden in de ogen van The Cane Cabin. Wie vindt het nu niet leuker om te kijken naar een vers gemaakte cocktail en ook de versheid te proeven in de cocktail in plaats van een prefab mix? 

Besmet met suikerriet

We zijn door onze geliefde vakanties in tropische gebieden in aanraking gekomen met een plaatselijke mobiele cocktailbar in de Dominicaanse republiek. Deze meneer perste op een zeer authentieke wijze suikerriet stengels door een bijna antieke pers om hieruit het sap te onttrekken. Uiteraard trok dit onze aandacht omdat we niet enkel mensen rond de bakfiets, lees: tropische cocktailbar, zagen staan met limonade maar ook met cocktails. Allereerst waren we verbaast over het feit dat er sap uit de stengels kwam en ten tweede waren we overdonderd over de smaak van dit heerlijke sap. Vrijwel direct wisten we dat we de missende schakel voor ons concept gevonden hadden, om een nieuwe unieke maar bovenal verse cocktail aan te kunnen bieden in ons thuisland. 
Suikerriet oogsten

De zoektocht gaat verder

We wisten bijna zeker dat we met dit concept mensen konden verrassen en overtuigen van de meerwaarde van verse cocktails. Eenmaal thuis gekomen begon onze zoektocht naar hoe we het concept van een mobiele cocktailbar met enkel verse ingrediënten tot leven konden gaan brengen. Deze reis bracht ons bij experts op suikerriet gebied in mooie steden zoals Parijs en Madrid maar ook bij de wat minder bekende steden in Noord Frankrijk waar een aantal Aziatische horecazaken ons wilden helpen bij het inwinnen van informatie betreft het suikerriet. Waar we al snel achter kwamen is dat de kennis van dit product niet zozeer bij westerlingen ligt maar meer bij mensen met Aziatische en tropische roots. Maar iedereen die we gesproken hadden was erg enthousiast over ons idee om met suikerriet verse cocktails te gaan bereiden.

Uitdenken van onze cocktails

Na enkele maanden informatie in te gewonnen te hebben zijn we over gegaan tot het testen van onze recepten in ons eigen koude kikkerlandje. Dit was op dat moment een erg lastige taak aangezien we nog niet in het bezit waren van een speciale pers en we de suikerriet stengels handmatig moesten persen. Ik kan je vertellen dat er enig blender en knoflook pers gesneuveld zijn tijdens dit proces om tot de conclusie te komen dat zonder echte pers het onttrekken van het sap uit suikerriet nagenoeg onmogelijk is. Na vele malen excuses aangeboden te hebben aan moeder de vrouw en aan moeten horen dat zij nu haar gezonde ochtendshakes van vers fruit moest missen hebben we besloten om te investeren in een echte pers. 

Doorzetten geblazen

Toen dit apparaat binnen kwam voelde dit als een godsgeschenk op dat moment. We konden eindelijk fatsoenlijk persen en gaan mixen om de juiste cocktails voor onze cocktailbar te gaan creëren. Ook dit was een leuke maar ooit ook een lastige opdracht. Tevens omdat we zelf alle cocktails moesten proeven konden we maar een paar uurtjes cocktails maken omdat daarna de stemming zo lollig werd dat we besloten de dag erop maar verder te gaan. Additioneel begonnen we vrienden en kennissen uit te nodigen zodat we niet alles zelf op moesten drinken, weggooien is ook zonde he! Na een zeer productieve middag in de brandende zon hadden we al onze recepten voor de mobiele cocktailbar gereed. En deze cocktails mochten er zijn, volgens ons zelf maar zeker ook volgens alle uitgenodigde proefgasten. 

Ons cocktail catering voorkomen

Nu we dit allemaal op orde hadden zijn we begonnen naar de zoektocht om een leuke mobiele cocktailbar te gaan bouwen. Al snel wisten we dat we een tropische uitstraling wilden hebben welke goed past bij de cocktails die we aanbieden. Zo gezegd zo gedaan. Op zoek naar een pop-up tent was niet het aller moeilijkste en de juiste aankleding was ook zo gevonden. Nu de boekingen binnen halen, maar omdat het al aan het einde van het festivalseizoen liep was dit nog het lastigste van allemaal, hadden we zo ingecalculeerd. 

De start

Niets bleek minder waar, na enkele contactmomenten met festivals welke ons geschikt leken voor beide partijen werd er al snel een extra plek voor onze mobiele cocktailbar ingeruimd op een Caribisch festival in België. Ons allereerste festival en wat hadden we hier zin in! Met volle moed en een gezonde dosis spanning bouwde we onze tent op en kleedde deze geheel aan volgens eerdere ideeën. Toen we 30 min voor aanvang van het festival helemaal klaar stonden, vers fruit voorbereid, suikerriet lag klaar en toen wij een momentje van rust kenden juist voor de aanvang schoot ons ineens de vraag binnen, gaan mensen wel komen kijken naar iets wat ze niet kennen? Even schoot er een lichte paniek door de cocktailbar en we besloten om met kleine shotjes mensen kennis te laten maken met suikerriet sap. 

Succes met ons concept

Naar wat bleek was dit totaal overbodig want mensen hadden onze mobiele cocktailbar snel gevonden en we hebben van start tot einde aan de lopende band verse cocktails kunnen maken! Super succes kun je dit wel noemen! De geïnteresseerde festivalgangers voor de tent bleven maar terug komen voor de, ik citeer: ”Lekkerste cocktail die we in tijden gedronken hebben”. Nou dit was wel de ultieme kers op de taart na maanden voorbereiding. Dit gaf ons letterlijk extra energie om van de Cane Cabin een daverend succes te gaan maken en we zijn heilig overtuigd dat ook in ons land suikerriet cocktails een succes gaan worden. 

Verbindingen maken met feestend Nederland

We hadden nu een rustige periode voor de boeg om voor het begin van het volgende festivalseizoen klaar te staan maar ook om op bedrijfsfeesten en bruiloften te kunnen komen schenken. Ondertussen hebben we ons assortiment van tenten en barren uitgebreid tot een veelvoud, van chique tot tropisch en van groot tot klein. Allemaal heel divers aan te kleden, allemaal naar onderwerp van het feest. We staan tijdens schrijven van dit stukje aan de vooravond van een nieuw seizoen waar wij met volle overgave in zullen gaan stappen. We hebben er super veel zin in om met onze mobiele cocktailbar op diverse evenementen en feesten onze verse suikerriet cocktails aan de man te brengen. Succes gegarandeerd! Wil jij samen met ons een nieuw uniek concept aan de man brengen? Scroll even naar beneden en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Tot ziens en een verse groet van de boys van The Cane Cabin Mobiele cocktailbar!
Share by: